Novi „Galaksi S4“ će koristiti 4G tehnologiju

Uskoro će se u prodaji naći nova varijanta „Galaksi S4“ koji će koristiti naprednu LTE tehnologiju. Bićemo prvi koji će komercijalno lansirati naprednu 4G verziju smartfona, kažu iz „Samsunga“.

„Samsung” planira da u prodaju pusti varijanta svog „Galaksi S4” smartfona koji će koristiti 4G tehnologiju, što znači da će imati dva puta veći protok od sadašnjih uređaja.

Dž.K. Šin, jedan od izvršnih direktora kompanije, rekao je da će se nova varijanta „Galaksi S4” naći u prodaji u Južnoj Koreji u do kraja juna.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

„Bićemo prvi koji će komercijalno lansirati naprednu 4G verziju smartfona”, istakao je Šin.

„Samsung” je u pregovorima sa nekoliko velikih svjetskih operatera o distribuciji nove varijante „Galaksi S4”, otkrio je Šin za Rojters, ali je odbio da imenuje kompanije sa kojima se vode razgovori.

Novi „Galaksi S4” koristiće naprednu LTE (Long term evolution) 4G tehnologiju, koja koristi unapređen LTE format od konvencionalne 4G tehnologije. U telefonima će se naći “Qualcomm” čipovi.

Za „skidanje” filma za koji je sada potrebno oko tri minuta, u prosjeku sa 4G tehnologijom bi bilo potrebno oko jednog minuta.

Akcije „Samsunga” su od prošlog juna pretrpjele gubitak u vrednosti od 20 milijardi dolara. Procjene analitičara su se ispunile, a prodaja „Galaksi S4” pala je u nekim zemljama za čak 30 odsto.

Isti problem zadesio je i glavnog rivala „Epl”. Pad prodaje najnaprednijih modela dva giganta, pokazuje da se tržište visokotehnoloških smartfonova zasitilo.

Ipak, vrijednost „Samsungovih” akcija na tržištu je i dalje ogromna – oko 195 milijardi dolara.

„Prodaja S4 je dobra i stabilna. Prodaje se bolje od ‘Galaksi S3’, a nova varijanta modela ‘S4’ je još jedan potez kojim ćemo osigurati da zadržimo primat i dobru prodaju na tržištu”, zaključio je Šin.

Podijeli ovaj članak