Manjiski akcionari Trebjese optužili upravu: Iznijeli dividendu iz države

Ročište po tužbi Udruženja bivših manjinskih akcionara pivare „Trebjesa” protiv te kompanije odloženo je za 5. septembar, na saglasni predlog stranaka, piše DAN. Manjinski akcionari traže da im pivara, koja je u gotovo stoprocentnom vlasništvu firme Black Sea Montenegro, isplati dividendu za 2010. i 2011. godinu. Odlukama skupština akcionara nikšićke pivare, sredstva u iznosu od 9,3 miliona eura zadržana su na posebnim računima kao neraspoređena. Postupajući sudija Milica Popović juče je izvela dokaze koje su stranke predložile na pripremnom ročištu.

Advokat Udruženja bivših manjinskih akcionara „Trebjese” Radomir Odalović tvrdi da je novac sklonjen na račun neraspoređene dobiti u namjeri da ga Black Sea iznese iz zemlje kad postane apsolutni vlasnik kompanije. Tako su zloupotrijebljena prava malih akcionara. Odalović je istakao da članovi udruženja nijesu svojom voljom prodali akcije po cijeni od 120 eura, već je to naloženo rješenjem Komisije za hartije od vrijednosti.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Advokat „Trebjese” Vesna Raičević istakla je da su te odluke donijete na dvije zasebno održane skupštine akcionara, i to 9. maja 2011. godine i 14. maja prošle godine, kojima je prisustvovao jedan broj malih akcionara, koji su glasali za tu odluku.

Dnevne novine DAN

Podijeli ovaj članak