Prvi avion Etihada sletio na beogradski aerodrom

Prvi avion kompanije Etihad ervejz, na letu iz Abu Dabija, sletio je juče na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, saopštio je taj avioprevoznik.

Nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata saobraćaće svakodnevno između Abu Dabija i Beograda, a ti letovi su obilježeni i JU kodom srpskog nacionalnog prevoznika Jat ervejza.

Saradnja Etihad ervejza i Jat ervejza se nastavlja, a letovi ta dva prevoznika će koristiti dvostruke kodove na više od 40 destinacija u njihovim vazduhoplovnim mrežama.
Etihad ervejz će putnike na liniji Abu Dabi-Beograd-Abu Dabi prevoziti avionom tipa „erbas A319″ sa 106 sjedišta, od čega se 16 nalazi u „perl“ biznis klasi, a 90 u „koral“ ekonomskoj klasi. Etihad ervejz počeo je sa radom 2003. godine, a u prošloj godini prevezao je 10,3 miliona putnika.

Iz svoje baze na Abu Dabi međunarodnom aerodromu, putnike i robu prevozi na 92 destinacije na Bliskom Istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Americi sa flotom od 77 aviona tipa „erbas“ i „boing“, prenosi Capital.

Podijeli ovaj članak