Sindikat: Pratićemo postupak stečaja u KAP-u

Sindikat Aluminijuma pratiće postupak stečaja podgoričkog Kombinata aluminijuma i učiniti sve da se zaštite prava radnika i sačuva opstanak kompanije.

Iz Izvršnog odbora Sindikata Aluminijuma su saopštili da će se, sve dok radi makar i jedna ćelija u KAP-u, zalagati za opstanak fabrike.

»Stečaj nikome nije dobra donio pa mislimo da ni mi nećemo biti bolje sreće. Mi se, međutim, nećemo predati već ćemo se zalagati da sačuvamo kompaniju«, navodi se u saopštenju.

Sindikalna organizacija radnika za proizvodnju aluminijuma, kako su saopštili njeni predstavnici, učiniće sve što je u njenoj moći da zaštiti prava radnika iz rada i po osnovu rada.

»Žalosno je to što je KAP poligon za političku borbu i što KAP vežu za opstanak vladajuće garniture. Više je nego jasno da je KAP-u neko uspio kožu da odere«, kazali su iz sindikata.

Umjesto da se, kako su dodali, priča o ekonomskoj logici, jedni su napravili atmosferu opšteg linča za KAP i uspjeli da ga omrznu velikom broju građana, dok su ga drugi permanentno zaduživali za ko zna čije interese.

»Pratićemo postupak stečaja i reagovati kada situacija to bude od nas zahtijevala. Svako ko misli da kroz stečaj može da spasi fabriku u nama će imati saveznike, dok oni koji traže gašenje KAP-a u nama mogu vidjeti samo ljute protivnike”, zaključuje se u saopštenju.

Podgorički Privredni sud pokrenuo je u petak postupak za ispitivanje razloga za pokretanje stečaja u KAP-u. Zahtjev za uvođenje stečaja u tu kompaniju podnijelo je Ministarstvo finansija, dok je Privredni sud za privremenog stečajnog upravnika imenovao Veselina Perišića, kako bi se zaštitila imovina preduzeća i kontrolisali tokovi plaćanja do konačne odluke 16. jula kada će se znati da li će stečajni postupak biti pokrenut ili ne.

rtcg.me

Podijeli ovaj članak