Umjesto hotela, kule knjižili kao stanove

Ministarstvo finansija krenulo je u provjeru sumnjivog rješenja budvanskog katastra, prema kojem je velelepni apart-hotel “Tre canne”, koji bi uskoro trebalo da bude završen, uknjižen kao poslovno-stambeni objekat, pišu Dnevne novine. 

Takvo rješenje, koje je nastalo na zahtjev za uknjižbu investitora, podgoričke kompanije “Fab live”, kosi se sa izdatom građevinskom dozvolom o apart-hotelu sa depandansima, koju je 2009. godine potpisao Branimir Gvozdenović, tadašnji ministar Ministarstva za uređenje prostora i zaštite životne sredine. Kako će ovaj problem biti riješen, još nije poznato.

Da se preispituje rješenje budvanskog katastra, kojim su namjernom ili slučajnom greškom tri luksuzne kule, umjesto kondo hotela “Tre canne”, uknjižene kao poslovno-stambeni objekat, za Dnevne novine potvrđeno je iz Ministarstva finansija i Uprave za nekretnine, dok iz kompanije “Fab live” nijesu željeli da daju bilo kakve komentare.

Međutim, i dok je postupak poništaja rješenja budvanskog katastra u toku, na oficijelnom sajtu “Tre canne”, investitor “Fab live” je obavijestio “vlasnike stanova i poslovnih prostora”, koji ne postoje u građevinskoj dozvoli, “da je ovaj objekat uknjižen na investitora u Katastarski operat opštine Budva i da je u skladu sa uslovima iz ugovora automatski moguća uknjižba prava svojine na kupca”.

“Prvi apart-hotel sa pet zvjezdica na Jadranu, najveća investicija u Crnoj Gori, vrijedna 55 miliona eura, luksuzni kompleks ‘Tre canne’ pored Jadranskog sajma u centru Budve, biće u potpunosti završen do naredne sezone, do kada će biti i kompletirana i treća, najveća građevina u metropoli turizma”, stoji u tom obavještenju.

Apartmanima iliti stanovima već su preplavljeni elektronski oglasi. Ponuda je velika, a cijene se neočekivano kreću i ispod 3.000 eura po kvadratu. Atraktivni kompleks, na samo pedesetak metara od mora, predstavljaju tri kule, dvije staklene od po osam spratova koje su uveliko završene, te centralna četrnaestospratnica, koja se privodi kraju i koja predstavlja okosnicu budućeg hotelskog kompleksa.

Apart-hotel, prvi takve vrste u Crnoj Gori, predstavlja najluksuzniju zgradu u Budvi.

Podijeli ovaj članak