Dožić iskoristio pravo veta, nema gašenja ćelija u KAP-u

Predstavnik države u bordu KAP-a Nebojša Dožić iskoristio je pravo veta i onemogućio donošenje odluke o gašenju ćelija u Kombinatu za koju su se istovremeno izjasnila dva člana borda iz ruskog CEAC-a.

Uz Dožića protiv gašenja ćelija glasala je i Bojana Šaranović, predstavnica manjinskog akcionara KAP-a.

Radnici KAP-a sa olakšanjem su dočekali informacije da ipak neće biti gašenja proizvodnih ćelija.

Predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić rekao je “Vijestima” da sad očekuju da će biti dogovoren novi aranžman sa EPCG o snabdijevanju strujom.

“Ništa u KAP-u nije ni ukazivalo da će biti gašenja i očekivali smo ovakvu odluku. Sada očekujemo novi ugovor sa EPCG, sa ili bez Rusa. Neobično nam je što se u posljednje vrijeme posebno ističe vlasništvo CEAC-a u KAP-u, ali ne i da isto toliko akcija u kompaniji posjeduje Vlada”, zaključio je Krivokapić.

CGES: KAP neće biti isključen iz sistema

Kombinat aluminijuma Podgorica večeras neće biti isključen iz elektroenergetskog sistema, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES)

Dodaje se da je sjednica Odbora direktora CGES u toku, te da će zaključci sa sjednice javnosti biti prezentovani sjutra u formi saopštenja.

TV Vijesti ranije je objavila da KAP nije ispoštovao rok i do 14 sati nije počeo da vraća ukradenu struju evropskoj interkonekciji.

Kako prenosi TV Vijesti, mnogi vjeruju da bi izlaz iz ove situacije jedino mogao da bude novi dugoročni ugovor KAP-a sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) o snabdijevanju strujom.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak