ZAIMOVIĆ: Dobit Hipotekarne banke za pet mjeseci 600 000 eura

prava Hipotekarne banke, predstavila je rezultate poslovanja za prvih pet mjeseci, shodno kojima su ostvarili profit od 600 000 eura. Uprava je predstavila osvježeni komercijalni centar Podgorica, kao i nove usluge i servise banke.

Glavni izvršni direktor Esad Zaimović, kazao je da je Hipotekarna banka za prvih 5 mjeseci 2013. godine, nastavila sa pozitivnim trendom poslovanja po svim segmentima.

– Banka bilježi rast po svim pokazateljima poslovanja: bilansna suma je u odnosu na kraj 2012. godine, za pet mjeseci -uvećana za 12 odsto na 195 miliona eura. Pri tom, rast kreditnog portfolija u ovom periodu iznosio takođe 12 odsto, a depoziti su porasli za 16 odsto, odnosno za 20 miliona eura- iako je došlo do sniženja kamata, naveo je Zaimović.

Prema njegovim riječima, ostvarena dobit u prvih pet mjeseci 2013. godine, (na dan 31.05.2013. god.) iznosi 600 hiljada eura, a do kraja godine očekuju profit od 1,8 miliona eura.

– Udio “loših” kredita u Hipotekarnoj banci je između 7 i 8 odsto, dok je taj prosjek na nivou Crne Gore, oko 17 odsto, kazao je Zaimović.

Hipotekarna banka u septembru 2012. godine otvorila 16-tu poslovnicu u Donjoj Gorici, u prostorijama Aliance-a, a u decembru 2012. godine je otvorila i 17-tu poslovnicu u Danilovgradu.

Zaimović je podsjetio da je Hipotekrana banka u novembru 2012. godine, sklopila ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditnoj liniji, u iznosu od 5 miliona eura za finansiranje malih i srednjih preduzeća.

– Pozivamo mala i srednja preduzeća koja imaju kvalitetne i profitabilne projekte, da posjete nabližu poslovnicu Hipotekarne banke i prezentiraju projekte, rekao je Zaimović.

Nikola Špadijer, direktor filijale Podgorica kazao je da je poslovnica Hipotekarne banke iz Ulice Slobode br. 19 u Podgorici, je preseljena u novu zgradu, na adresi Ul. Slobode 91.

– Nova poslovnica je koncipirana tako da klijenti mogu udobnije i brže ispuniti sve svoje potrebe za bankarskim uslugama. U prizemlju su smješteni šalteri, a radno vrijeme šaltera je ponedeljak-subota od 08.00h do 20.00h. Na prvom spratu se nalazi Služba za komercijalne poslove namijenjena gradjanima, koja nudi širok spektar bankarskih usluga i proizvoda, od kojih izdvajamo proizvode štednje (rentna , a-vista, oročena kao i dječija štednje „mravac“…), potrošačke i gotovinske kredite (aktuelni su krediti „5555“ bez kamate za klijente banke, gotovinski krediti do 20.000 eura, kazao je Špadijer.

Na drugom spratu je, kako je dodao, smještena Služba za komercijalne poslove namijenjena pravnim licima, gdje obavljaju sve finansijske servise (depoziti, garancije, platni promet, krediti…).

– Konkretno kao najpovoljnije izdvajamo kredite za mala i srednja preduzeća u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Na trećem spratu je Služba kastodi poslova zajedno sa Službom za brokersko dilerske poslove, koje u potpunosti pokrivaju sve poslove investicionog bankarstva, objasnio je Špadijer.

O novim servisima i uslugama Hipotekarne banke govorila je Ana Golubović, izvršni direktor za komercijalne poslove.

– Prateći savremene trendove poslovanja u bankarstvu, pokrenuli smo niz servisa i usluga koji idu u korak sa dostignućima modernog bankarstva u okruženju i šire. Posebno bi izdvojili mHB klik i multifunkcionalni bankomat. Naime, u želji da našim klijentima omogućimo što jednostavnije i brže korišćenje usluga banke, kao i dostupnost 24 sata dnevno, klijentima smo omogućili mobilno bankarstvo mHB klik. Ova usluga omogućava da preko mobilnog telefona u svakom trenutku i na svakom mjestu na brz, jednostavan i potpuno siguran način obavljate sve finansijske transakcije (uvid u stanje i transakcije po svim platnim karticama, obavljanje svih vrsta bezgotovinskih transakcija, plaćanje svih vrsta računa, izmirivanje obaveza po platnim karticama, provjeru datuma isteka dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu, pregled kursnih listi, lociranje svih poslovnica, POS terminala, bankomata Hipotekarne banke…), navela je Golubović.

Usluga mHB klika može se aktivirati jednostavno u bilo kojoj filijali Hipotekarne banke uz potpisivanje Pristupnice. U zavisnosti od tipa mobilnog telefona aplikacija mHB klik se može preuzeti sa Google Play-a (za Android operativne sisteme, ili sa App Store-a (ili putem Interneta sa iTunes) za telefone iPhone, unošenjem naziva mHB klik u polje za pretragu.

Mjesečna naknada mHB klik-a servisa za fizička lica iznosi 0,80 eura, dok za pravna lica iznosi 1,80 eura.

– Moramo napomenuti da je u toku promotivni period i da je korišćenje ovog servisa besplatno do 1. septembra. U svakom slučaju za kompletan pregled svih informacija ovog servisa posjetite sajt http://www.hipotekarnabanka.com/mobilno-bankarstvo/. Takođe, u želji da budemo što dostupniji, našim klijentima smo u novim prostorijama komercijalnog centra Podgorica omogucili da vrše uplate na račun 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji, bez obzira na radno vrijeme banke. Vrlo jednostavno i brzo, u on line režimu, klijent može izvršiti uplatu sredstava na račun korišćenjem depozitne funkcije bankomata (Wincor Nixdorf Cineo C2560). Dakle, pored standardnih usluga (osim isplata i podizanja novca) na bankomatima, ovaj bankomat pruža našim korisnicima mogućnost: promjene Pin-a, Plaćanja računa Telekoma, EPCG i Vodovoda (bez provizije), dopune vaučera (Telekom, M:TEL, Telenor) i korišćenja Depozitne funkcija – uplata novca (gotovine) na račun u banci, pojasnila je Golubović. Hipotekarna banka najavila je i usluge prenosa sredstava između računa klijenta na ATM-, kao i plaćanje dospjelih obaveza ATM-u (plaćanje kreditnih rata).

– Bankarske usluge su sada dostupne u samom centru grada 24 sata dnevno, zaključila je Golubović.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak