Sindikat radnika „Vektra Boke” najavio štrajk upozorenja u hotelu „Plaža“

Sindikat radnika „Vektra Boke“ najavio je u ponedjeljak da će u utorak organizovati štrajk upozorenja koji podrazumijeva jednočasovnu obustavu rada ispred recepcije hotela „Plaža“.

Na ovaj korak odlučili su se, kako kaže predsjednik sindikata Vojin Miljanić, zato što poslovodstvo nije ispunilo nijedan zahtjev radnika.

Podsjećamo, u više navrata zaposleni u „Vektra Boki“ tražili su isplatu svih zaostalih dugovanja, a to je sedam plata, dva regresa, šest prevoza, kao i izmirenje poreza i doprinosa za skoro tri godine.

Miljanić navodi da nije ispoštovan socijalni program koji je definisan kupoprodajnim ugovorom, kao ni sam ugovor, i kasnije potpisani aneks. Kompanija „Vektra Montenegro“ 2007. godine postala je vlasnik 59,45 odsto akcijskog kapitala HTP „Boka“ .

– Tada je obećano da će za tri godine Herceg Novi dobiti četiri nova hotela visoke kategorije i da će u njihovu izgradnju kompanija uložiti 360 miliona eura, šest puta više nego što je ugovorom bilo predviđeno. Umjesto toga srušen je hotel „Tamaris“, a lokacija na kojoj je bio pretvorena u parking prostor, devastiran je hotel „Igalo“, a cjelokupna imovina preduzeća opterećena je kreditima i hipotekama – podsjetio je Miljanić.

Sindikat radnika „Vektra Boke“, podsjeća, na 12 adresa poslao je dopise u kojima su nadležne upoznali sa situacijom u preduzeću zahtijevajući pomoć, ali i raskid ugovora sa „Vektrom Montenegro“. Organizovano je i potpisivanje peticije i prikupljanje 6.000 potpisa kako bi se o ovom problemu raspravljalo u Skupštini Crne Gore, piše Pobjeda.

Podijeli ovaj članak