Dalje jačanje saradnje CBCG sa Bankom Njemačke u domenu stručnog usavršavanja

Zamjenik direktora Centra za tehničku saradnju centralnih banaka Banke Njemačke, gospodin Martin Dinkelborg, boravio je u Centralnoj banci Crne Gore u cilju utvrđivanja potreba za saradnjom u 2014. godini. Dugogodišnja uspješna saradnja, koja je protekle godine izdignuta na još viši nivo potpisivanjem Memoranduma o saradnji u domenu usavršavanja kadrova, vrlo je intenzivna i u tekućoj godini.

Menadžment Centralne banke istakao je značaj ove saradnje za razvoj kadrova Centralne banke.

Gospodin Dinkelborg iskazao je spremnost Banke Njemačke da i u 2014. godini nastavi sa prihvatanjem zaposlenih za učešće na kursevima, organizacijom studijskih boravaka predstavnika Centralne banke u Frankfurtu, upućivanje specijalista za oblasti centralnog bankarstva za koje iskažemo interes u Centralnu banku i realizaciju seminara – kako za zaposlene iz Centralne banke Crne Gore, tako i  centralnih banaka zemalja  regiona. Takođe je utvrđeno da postoji interes za saradnju na projektima, naročito u domenu upravljanja rizikom i kontinuitetom  poslovanja.

Gospodina Dinkelborga primio je i guverner, Milojica Dakić. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i spremnost dviju banaka da se jača i u narednom periodu.

Podijeli ovaj članak