“Mišlen“ otpušta 700 radnika

“Mišlen” je saopštio da će prestati da proizvodi kamionske gume u jednoj od svojih francuskih fabrika do 2015, čime će bez posla ostati 700 radnika.

Čuvena francuska kompanija navodi da će, zbog pada tražnje u Evropi, prestati da prozivodi kamionske gume u svom postrojenju Žu-le-Tur na zapadu zemlje i koncentrisati prozivodnju u fabrici u Roš-sir-Jonu takođe na zapadu, prenosi agencija Frans pres.

Godišnja prozivodnja u fabrici u Roš-sir-Jonu porašće sa sadašnjim 800.000 na 1,6 miliona do 2019, a biće otvoreno oko 170 novih radnih mesta, navodi “Mišlen”. Kompanija je dodala da će od 930 trenutno zaposlenih u fabrici Žu-le-Tur posao zadržati svega 200 radnika.

Nijedan od otkaza neće biti prisilan, a za 250 radnika biće ponuđena prevremena penzija. Preostalim radnicima biće ponuđene pozicije u drugim “Mišlenovim” fabrikama u Francuskoj., prenosi b92.net.

Kompanije je takođe navela da će ugasiti proizvodnju kamionskih guma u Alžiru do kraja ove godine, a njena postrojenja preuzeće alžirska firma Sevital, koja je obećala da će ponuditi posao za 600 radnika “Mišlena”.

Podijeli ovaj članak