Srbija: Sosijete ženeral preuzima klijente KBC Telenor-a

Sosijete ženeral banka Srbija počela je preuzimanje portfelja klijenata KBC banke, fizičkih lica i vlasnika malih i srednjih preduzeća.

“Predviđeno je da preuzimanje traje nekoliko meseci i da se celokupan prenos klijenata završi početkom jeseni”, rekao je član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Miroslav Rebić.

Sosijete ženeral banka u Srbiji i kompanija Telenor kupili su KBC banku u Srbiji, čime je Telenor dobio 100 odsto akcija KBC banke, a Sosijete ženeral banka najveći dio aktive, kao i depozite KBC banke.

Rebić je podsjetio da je krajem prošle godine KBC banka imala oko 69.000 klijenata – fizičkih lica i malih i srednjih preduzeća, koji, kako je istakao, mogu da budu spokojni, jer će tokom tranzicionog perioda moći da koriste sve proizvode koje su imali u KBC banci.

“Mi ćemo se protruditi da prelaskom u Sosijete ženeral banku dobiju iste ili povoljnije uslove od onih koje su imali”, istakao je on i dodao da će svi klijenti KBC banke koji su zainteresovani za prebacivanje proizvoda i usluga u Sosijete ženeral, moći da u svakoj ekspsozituri KBC banke, uz specijalne uslove otvore račun i prenesu proizvode koje su do sada koristili u toj banci.

Rebić je kazao da će klijentima KBC banke biti maksimalno olakšano prebacivanje proizvoda u Sosijete ženeral banku. 

“Da bi klijentima olakšali prelazak u Sosijete ženeral banku, organizovali smo u svim ekspoziturama KBC banke kioske u kojima će biti prisutni po jedan lični bankar Sosijete ženeral i KBC banke, koji će doprinijeti da transfer za klijente bude što jednostavniji i brži”, rekao je on.

Rebić je naveo da će Sosijete ženeral banka automatski preuzeti sve kredite fizičkih lica i preduzeća pod istim uslovima koje su imali u KBC banci, dodajući da će svi korisnici stambenih kredita u švajcarskim francincima imati identične usluge kao i u KBC banci. Prema njegovim riječima, “i za bilo koji oblik štednje klijenti KBC banke će dobiti iste uslove koje su imali u toj banci”.

“Ovim preuzimanjem klijenata KBC banke, Sosijete ženeral banka će dodatno ojačati svoju poziciju na tržištu Srbije. To je dodatni korak ka pozicioniranju među prve tri banke u Srbiji“, naglasio je Rebić.

Kako je dodao član IO Sosijete ženeral banke, zbog preuzimanja velikog broja klijenata biće potrebno da se poveća broj zaposlenih u banci.

“Ukoliko sve protekne kao što je planirano, imaćemo potrebu da povećamo broj zaposlenih, a u tom slučaju dosadašnji zaposleni u KBC banci imaće prioritet da se pridruže našem timu”, rekao je Rebić.

Sosijete ženeral banka Srbija je dio je Socijete ženeral grupe, koja je u Srbiji prisutna više od 35 godina. Ima mrežu od 102 filijale i zapošljava više od 1.300 ljudi.

KBC banka Srbija (www.kbcbanka.rs) je nekadašnja Alko banka koju je KBC grupa kupila 2007. godine. Na kraju 2012, KBC banka je bila 22. banka u Srbiji, prema ukupnoj imovini. Tržišni udio te banke, koja zapošljava gotovo 500 judi, iznosi između 0,9 i 2,9 odsto, a ima mrežu od 58 filijala u Srbiji, prenosi B92.

Podijeli ovaj članak