Miodrag Ivanović konkurent Zoranu Đurišiću?

Vladina Komisija za kadrovska i administrativna pitanja najkasnije u četvrtak ujutro će Vladi predložiti članove Odbora direktora Montenegro Airlinesa, a tada će se znati i preporuka za predsjednika Borda nacionalne aviokompanije.

Redovna sjednica komisije biće danas, ali da će rješenja za Odbor direktora MA najvjerovatnije dati neposredno prije početka zasjedanja Vlade, pišu Vijesti.

Navodno je toj poziciji najbliži član borda kompanije Miodrag Ivanović.

On je, prema dosadašnjim informacijama, jedan od glavnih kandidata za predsjedničku funkciju, a u tom slučaju je moguće da bi Đurišić bio član Odbora MA.

U Vladi je Vijestima rečeno da nije isključeno ni da zadrže Đurišića za predsjednika, ali da tu funkciju obavlja volonterski.

“Ništa nije izvjesno do konačne odluke Vlade. Pominje se i da Ivanović preuzme čelo kompanije, ali i druge varijante su moguće”, saopšteno je Vijestima u Vladi.

Ivanović nije želio da komentariše mogućnost da dobije predsjedničku funkciju u Montenegro Airlinesu.

Više od godinu dana se pominje smjena predsjednika Odbora aviokompanije Zorana Đurišića, koji je na njenom čelu 19 godina, zbog lošeg poslovanja Montenegro Airlinesa čiji ukupni gubitak je dostigao 19,3 miliona eura.

Osim Đurišića i Ivanovića, u Odboru direktora nacionalnog avioprevoznika su Duško Lalićević, Izet Bralić i Branislav Golubović.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su potvrdili da su poslali prijedlog članova Odbora kadrovskoj komisiji, ali nijesu željeli da odgovore da li ima izmjena u odnosu na dosadašnju postavu.

Podijeli ovaj članak