Sava Re: 7 posto manja bruto premija

U prvom kvartalu 2013. godine Sava Re grupacija zabilježila je bruto zaračunatu premiju od 85,8 miliona eura što je 7 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Pad premija je djelimično uzrokovan planiranim smanjenjem premija od reosiguranja na domaćem i međunarodnom tržištu, pri čemu su otkazani neki neprofitabilni ugovori, a djelimično padom kreditnog rejtinga, saopštili su iz društva.

Sava Re ujedno je isplatila bruto štete u iznosu 32,7 miliona eura, što je 12,5 posto više u odnosu na lani. Do povećanja šteta u skupini neživotnih osiguranja došlo je ponajviše kroz automobilski kasko u Sloveniji.

Na kraju marta 2013. investicijski portfelj Sava Re-a iznosio je 417,6 miliona eura, što je 7 miliona više u odnosu na isto razdoblje 2012. Povrat na investicije s isključenim troškom finansiranja je u prvom kvartalu iznosio 5,9 posto, odnosno 0,8 posto više nego u istom razdoblju lani, prenosi Seebiz.

Check Also

Položen kamen temeljac hotela „Durmitor“ na Žabljaku (video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin …