Odlaže se gašenje ćelija u KAP-u

Izjašnjavanje o prijedlogu menadžmenta Kombitata aluminijuma Podgorica KAP o gašenju ćelija koje je planirano za danas, najvjerovatnije će biti odloženo. Predstavnik Vlade u Bordu direktora KAP-a Nebojša Dožić kazao je Dnevnim novina da će, kao što je planirano, taj potez predložiti tom tijelu.

– “Moraću da predložim gašenje ćelija, ali očekujem da će se glasanje odložiti”, kazao je Dožić Dnevnim novinama.

Glasanje o gašenju ćelija odgođeno je i prije 15 dana na zahtjev Dožića, zbog nedostatka novog ugovora o isporuci struje sa Elektroprivredom Crne Gore. I ovo odlaganje je kupovina vremena dok nadležni ne nađu rješenje.

Iz Sindikata aluminijuma su ranije saopštili da će na gašenje ćelija odgovoriti uličnim protestima, kao i da će tražili odgovornost nadležnih koji su fabriku doveli u ovu poziciju.

KAP se nelegalno snabdijava strujom već mjesecima, a to je bio i razlog da krajem aprila Crnogorski elektroprenosni sistem dobije upozorenje iz Srbije, regionalnog regulatora za balansiranje elektroenergetskog sistema, jer je, kako su kazali, odstupanje koje pravi naša zemlja zabrinjavajuće. Iz Srbije su apelovali da se problem riješi, te da se sistem što prije dovede u ravnotežu.

Podijeli ovaj članak