Novi duvanski kombinat biće prodat za 7,1 milion eura

Tenderska komisija i konzorcijum koji je dostavio ponudu za dokapitalizaciju i privatizaciju Novog duvanskog kombinata Podgorica dogovorili su da kupoprodajna cijena za tu fabriku bude 7,1 milion eura, 1,1 milion više nego što je bila ponuda na tenderu.

Izgradnja Novog duvanskog kombinata trebalo bi da počne već u julu a završetak radova očekuje se naredne godine, javlja TV Vijesti.

Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović kazao je da je ponuđena cijena bila 6 miliona te da je ona značajno povećana.

“Imali smo puno razumijevanje investitora u vezi sa našim zahtjevom, ne samo kada je u pitanju povećanje cijene, već kada je u pitanju i broj radnika koje će preuzeti novi vlasnik Kombinata. Naš cilj je bio da održimo postojeći nivo proizvodnje sa što većim brojem radnika”, rekao je Vujović, ne precizirajući o kojem broju se radi.

Jedini ponuđač na tenderu za Novi duvanski kombinat bio je konzorcijum kojeg čine Partner Company iz Danilovgrada, Primata iz Užica i Jaz Expressa iz Budve. (Portal Vijesti)

Podijeli ovaj članak