NLB za 4 mjeseca ostvarila 6 miliona dobiti

NLB Montenegrobanka u prva četiri mjeseca ove godine ostvarila je šest miliona dobiti, saopšteno je iz banke, piše Dan.

Nakon izazovne 2012. godine i visokog nivoa izdvojenih rezervi za kreditni rizik s ciljem obezbjeđenja sigurnog poslovanja, banka se na početku 2013. vratila u zonu profitabilnog poslovanja, uz nastavak aktivnosti na jačanju kapitalske baze, shodno zahtjevima lokalne regulative, navodi se u saopštenju.

Ističu da je NLB Montenegrobanka važan član NLB grupe, koja je za 10 godina poslovanja u Crnoj Gori postigla značajne rezultate. Banka je na kraju prošle godine imala bilansnu sumu od 476,5 miliona eura, što je 16,96 odsto ukupne bilansne sume bankarskog sektora.

Učešće u ukupnim depozitima iznosilo je 17,94 procenta, dok je u kreditiranju učestvovala sa 20,88 procenata, što je, navode, čini najvećim kreditorom crnogorske privrede u bankarskom sektoru.

Što se tiče preduzeća, kreditiranje je na raspolaganju klijentima sa najboljim bonitetom, odnosno najbolje ocijenjenim projektom. Pored boniteta preduzeća važno je i obezbjeđenje kredita, koje najčešće proističe iz vrijednosti nepokretnosti, koje se detaljno analiziraju, navode iz NLB-a.

Iz banke su za naredni period najavili novine u cilju integracije ponude u segmentu poslovanja s malim i srednjim preduzećima, kako bi obezbijedili bolje uslove za što jednostavnije poslovanje.

Podijeli ovaj članak