Agrokor već kupio Mercator?

Ugovor o preuzimanju 53 posto vlasničkog udjela u slovenačkoj kompaniji mogao bi biti parafiran ovih dana, a konačno potvrđen oko 12. juna, prenose slovenački mediji. Pivovarna Laško se distancirala od ovakvih tvrdnji.

Slovenački mediji raspisali su se kako je Mercator praktično već prodat Agrokoru Ivice Todorića, piše Večernji list.

Glavni navijač, prema pisanju portala 24 ur, je Nova Ljubljanska banka (NLB) koja želi da proda svojih 10 posto prije nego bude izabrano novo vođstvo banke.

Agrokor je, prema nedavnom pisanju slovenačkih medija, navodno ponudio 115 eura, po akciji. Konzorcijum koji drži 53 posto vlasništva u Mercatoru navodno su stigle još dvije ponude.

Laško se distancirao od ovih informacija

Slovenačka kompanija Pivovana Laško, vlasnica 23,34 odsto Mercatora, distancirala se od nezvaničnih informacija koje su se pojavile u slovenačkim medijima, da je ugovor prema kojem bi hrvatski Agrokor uskoro mogao da preuzme ovaj trgovinski lanac – pred potpisivanjem.

Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko rekao je za slovenačku nacionalnu televiziju da takve infrormacije škode svima.

Zorko je rekao da je prodaja nekih investicija, među kojima i akcija Mercatora, bitna za grupaciju Pivovarna Laško, jer mora da se razduži prema bankama kojima duguje nekoliko stotina miliona eura.

Međutim, Zorko je naveo, da prije mogućeg potpisivanja ugovora o prodaji Mercatora, postoji niz postupaka koje bi morale da odobre i slovenačka regulatorna tijela kao i da “Pivovarna Laško” i drugi u konzorcijumu žele da dobiju najboljeg kupca za slovenački trgovački lanac.

Podijeli ovaj članak