Rodžers: Budite hrabri, kupite zlato

Dodajte komentar

Legendarni investitor Džim Rodžers, vlasnik kompanije Rodžers Holding rekao je kako je kontinuirani rast cijene zlata u proteklih 12 godina vrlo neobična pojava.

“Pokažite mi tržište koje je raslo toliko dugo bez prekida, ja ga ne poznajem. Korekcije od 30 ili čak 50 posto u jeku uzlaznoga trenda sasvim su normalna pojava, a cijena zlata – otkako je započeo trend rasta početkom vijeka još nije doživjela korekciju veću od 30 posto.”, rekao je jedan od gurua finansijskih tržišta.

Rodžers naglašava kako je korekcija na tržištu plemenitih metala prilično zakasnila, i objašnjava kako se ne bi čudio da se cijena prepolovi u odnosu na vrhunac od 1910 dolara za uncu koji je dostignut u septembru 2011. godine.

“Snažna korekcija zdrava je za nastavak uzlaznog cjenovnog trenda, budući da će se tržište na taj način osloboditi slabih i neodlučnih investitora, i time će se stvoriti dobra osnova za dosezanje novih nivoa u budućnosti”, rekao je Rogers, prenosi Seebiz.

Ističe kako ništa od svog zlata što ga posjeduje on nije prodao niti ga ne namjerava prodati, a ukoliko cijena nastavi da pada, Rodžers se nada “da će biti dovoljno pametan da kupi još zlata”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *