„Samsung“ predstavio „galaksi S4 mini“

Dodajte komentar

Južnokorejski „Samsung“ predstavio je umanjenu verziju svog najboljeg pametnog mobilnog telefona „galaksi S4″ u pokušaju da osvoji veći udio tržišta telefona srednje klase.

Premijera „galaksija S4 mini“ uslijedila je samo mjesec dana poslije predstavljanja većeg modela. Manji „galaksi“ ima ekran dijagonale 4,3 inča i kameru sa zadnje strane sa osam megapiksela.

Radi poređenja, originalni „galaksi S4″, koji je prošle sedmice dostigao brojku od deset miliona prodatih primjeraka, ima ekran visoke definicije od pet inča i kameru sa 13 megapiksela.

„Samsung“ nije objavio koliko će koštati novi telefon, niti kada kreće prodaja, a tržišni analitičari očekuju cijenu od oko 350 dolara, prenio je Rojters.

Novi „Samsungov“ mobilni telefon stiže u vrijeme kada se očekuje da će američki „Epl“ tokom godine, takođe, predstaviti jeftiniji „ajfon“.

Na sajmu elektronike u Londonu sljedećeg mjeseca „Samsung“ će, prema najavama, predstaviti još neke varijante „galaksija S4″, uključujući verziju sa optičkom kamerom i funkcijom zumiranja, kao i telefon otporan na vodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *