Odugovlači se sa raskidom za As i Centar Igalo

Dodajte komentar

Istekao je rok od mjesec, koji je Vlada ostavila za još jednu šansu kupcima hotela “As” u Perazića dolu i Centra Igalo da dostave garancije da će ispuniti investicione obaveze da ne bi sa njima raskinula ugovore.

Toliko je prošlo od obaveze da se pokrene procedura raskida u kojoj treba pokušati naći način za potpisivanje ankesa ugovora.

Iz Vladinog Sekretarijata za razvojne projekte su saopštili da je za te ugovore zaduženo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

“Vijesti” su pitale Ministarstvo šta su uradili po pitanju raskida tih privatizacionih ugovora, ali nema konkretnog odgovora.

“Radimo na sprovođenju odluka Vlade, ali još nemamo informacije za javnost. U skorijem vremenskom roku ćemo upoznati javnost sa donešenim odlukama i urađenim poslom”, odgovoreno je kratko “Vijestima” iz Vladinog resora na čijem je čelu Branimir Gvozdenović.

Ruska kompanija “Njega turs” kupila je hotel “As” u Perazića dolu 2002. godine od Budvanske rivijere za 2,2 miliona eura, ali su od tada završeni samo grubi građevinski radovi.

Centar u Igalu je u blokadi jer nije konačno odlučeno ko je većinski vlasnik HTP Primorja i HLT fonda, a godinama su ih kontrolisali biznismeni, bivši poslovni partneri Vladan Vujović i Denis Mandić. Odmaralište poznato kao penzionersko, privatizovano je 2007. godine, a državne akcije su platili 3,1 milion i obećano je ulaganje od preko četiri miliona za četiri godine.

Krajem aprila, na predlog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte da raskine ugovore, Vlada je nakon skoro mjesec usvojila informaciju sa predlozima za šansu za aneks.

Tada je saopšteno da je odlučeno da se pokrene procedura za raskid ugovora za žabljačke hotele “Jezera” i “Planinka”, kao i za Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo, hotele “As” i “Galeb”, ako se ne redefiniše ugovor.

„Ukoliko u roku od 30 dana od pokretanja procedure raskida ugovora, ti investitori obezbijede valjanu elaboraciju realizacije investicionog programa i ugovornih obaveza, kao i bankarsku garanciju za njih, Sekretarijat za razvojne projekte zadužen je da predloži anekse ugovora koje će dostaviti Vladi na saglasnost“, saopšteno je tada iz Vlade.

Razgovori između predstavnika Sekretarijata za razvojne projekte i kompanije “Rokšped” o izgradnji hotela “Galeb” u Ulcinju su počeli, saopšteno je “Vijestima” iz Sekretarijata.

Prvi čovjek Sekretarijata Nebojša Popović kazao je da će za Galeb pokušati da izmijene bitne elemente zaključenog ugovora i aneksa ugovora.

“Tek je krajem prethodne godine usvojen planski dokument koji dozvoljava gradnju na toj lokaciji. Organizovaćemo sastanak gdje će se redefinisati uslovi, biće određeni objektivni rokovi u kojima bi mogli da počnu ti radovi”, najavio je Popović.

On ne vjeruje da će privatizacioni ugovor sa kompanijom “Rokšped” biti raskinut.

“Informaciju o novim rokovima ćemo imati brzo i tada ćemo znati kada će gradnja hotela biti završena”, kazao je on.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *