Radnici protiv spajanja Rudnika uglja i Termoelektrane

Dodajte komentar

Sindikati pljevaljskog Rudnika uglja (RU) protive se najavljenom spajanju Rudnika i Termoelektrane (TE) i smatraju da bi to bilo katastrofalno rješenje, posebno ukoliko bi se struja isporučivala KAP-u, prenose Vijesti.

Vladinim Nacrtom strategije razvoja energetike do 2030. godine je upravo to predviđeno i to na zahtjev italijanske kompanije A2A, koji upravlja Elektoprivredom (EPCG) u čijem sastavu posluje TE, a i najveći je akcionar Rudnika.

– Najbolje bi bilo da se zadrži trenutno stanje. Posljednja opcija bi bila spajanje Rudnika i TE, uz uslov da ostane isti broj zaposlenih i da se struja po tržišnim cijenama isporučuje EPCG. Ako bi se struja proizvodila za KAP, to bi bio kraj za Pljevlja i ova sredina bi se pretvorila u jednu ogromnu deponiju, kazao je predsjednik jedne od dviju sindikalnih organizacije Miloš Obrenić.

I sindikat na čijem je čelu Jagoš Gomilanović smatra da Rudnik može kao i do sada da samostalno uspješno posluje.

– Ukoliko se akcionari izjasne i usvoje spajanje RU i TE zahtijevaćemo da posebnu organizacionu cjelinu čine RU i TE i da takav status dobije u sastavu EPCG, kazao je Gomilanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *