Montenegro berza nagradila najaktivnije studente

Dodajte komentar

Montenegroberza AD Podgorica je i u 2013. nastavila edukaciju studenata o tržištu kapitala. U okviru projekta pod nazivom „Investicija u buduće ivestitore“, zaposleni na Montenegroberzi prenijeli su studentima praktična znanja iz oblasti funkcionisanja crnogorskog tržišta kapitala, govorili su o njegovom nastanku, funkciji, sistemu za trgovanje, informativnoj ulozi, šansama za razvoj itd, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

U toku trajanja Projekta, od 14. marta do 16. maja, 250 studenata je posjetilo Montenegroberzu, što je čini najposjećenijom institucijom koju tokom godine posjete studenti. Među njima posebno su se istakli sljedeći studenti, koji su i simbolično nagrađeni:

  • Vasilije Đurović (UCG, EF, Ekonomske evropske integracije);
  • Ivana Čavić (UCG, EF, Ekonomske evropske integracije);
  • Nina Nikolić (UCG, EF, Ekonomske evropske integracije);
  • Vesna Rajković (UCG, EF, Finansije i bankarsto);
  • Milorad Šestović (UCG, EF, Finansije i bankarsto);
  • Predrag Martinović (UCG, EF, Preduzetništvo);
  • Džemal Lekić (UCG, EF, Preduzetništvo);
  • Miloš Joksimović (UCG, EF, Preduzetništvo);
  • Boris Mijušković (UDG, FMEFB) i
  • Srđan Ćuković (UDG, FMEFB).

U posjeti Montenegroberzi bili su studenti sa svih ekonomskih fakulteta iz Crne Gore: Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore – smjerovi: Međunarodni biznis; Preduzetništvo; Finansije i bankarstvo; Ekonomske evropske integracije i Ekonomija javne uprave; Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Mediteran.

Vasilije Đurović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, posjetu Montenegroberzi ocijenio je kao krajnje interesantnu, posebno današnje okupljanje u toku kojeg je bilo osvrta i na neke aktuelne ekonomske teme. „Upoznati smo sa nekim vidovima rada na tržištu kapitala koje do sada nismo imali priliku da naučimo u toku formalnog obrazovanja“, dodao je Đurović.

Boris Mijušković se u ime studenata Univerziteta Donja Gorica zahvalio na dugogodišnjoj saradnji. „Kao i prethodna, i ova posjeta je bila veoma interesantna, mogli smo da naučimo dosta u vezi sa funkcionisanjem Berze i uopšte tržišta kapitala u Crnoj Gori“, kazao je Mijušković.

Izvršni direktor, Gojko Maksimović, je istako težnju Berze da i u narednom periodu aktivno učestvuje u edukaciji stanovništva, kako bi doprinijela boljim rezultatima na cjelokupnom tržištu kapitala. „Takođe nadamo se da ćemo kroz edukaciju povećati povjerenje društva u funkcionisanje tržišta, odnosno pomoći stvaranju ambijenta i investicione klime koja će dovesti do povećanja efikasnosti tržišta“, smatra Maksimović dodajući da je naglasak stavljen na studentsku populaciju koja predstavlja buduće investitore i aktere na crnogorskom tržištu kapitala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *