Spajanje Gugla i Bilderberg grupe ?!

Dodajte komentar

Novo okupljanje Bilderberg grupe svjetskih moćnika biće od 6. do 9. juna u luksuznom hotelu „Grouv“ nadomak Londona. Hotel sa pet zvjezdica na „londonskom kosmopolitskom imanju“ prepušta 227 luksuznih soba grupi moćnika za koje se vjeruje da „kroje“ svjetske trendove.

Nekadašnji grofovski dom, hotel „Grouv“, sada širom otvara vrata za oko 140 evropskih i američkih lidera iz svijeta politike, biznisa, medija, finansija i bankarstva, uz krunisane glave i aristokratiju. Istovremeno, „barikade“ su postavljene za novinare, „ušančene“ u okolini.Njegujući tradiciju uspostavljenu na prvom sastanku 1954. godine u hotelu „Bilderberg“ u Holandiji, grupa ne skriva svoje postojanje, a danas ima i zvanični sajt. Dug vijek okupljanja grupe, međutim, praćen je i podjednako impozantnim skupom pratilaca, kao što je bio, prošlog mjeseca preminuli, novinar, autor „Bilderberg dnevnika“ Džim Taker, koji pokušavaju da skinu dio vela tajnosti onoga što se „kuva“ iza zatvorenih vrata. Nusprodukt spoja svjetskog “krema“ i zabrane pristupa medija postala je industrija teorija zavjere.

Zapadni novinari koji su posjetili hotel u Vatfordu, tvrde da lokacija nije slučajno odabrana, i ukazuju na posebnu dimenziju ovogodišnjeg skupa. Podsjećaju na činjenicu da je direktor kompanije „Gugl“ Erik Šmit redovni učesnik sastanaka Bilderberg grupe, kao i da se godišnje konferencije ovog giganta informacione tehnologije održavaju baš u ovom hotelu od 2007. godine, prenosi Capital.

Istina je da glavne figure svjetske elite učestvuju i na „Gugl“ konferenciji i na „Bilderberg“ skupu i da dijele mnoge zajedničke poglede.

Novinari alternativnih zapadnih medija koji se pozivaju na „insajderske“ informacije, govore stoga o ideji da se „spajanjem“ informacionog giganta „Gugla“ sa političkom i finansijskom elitom grupe „Bilderberg“, od koje je dve trećine iz Evrope a trećina iz SAD, daje novi zamah sprovođenju ideje o globalizaciji tehnološki povezanog svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *