Hoću da mi pretraživač radi brže. Onda je vrijeme da uradite sljedeće

Dodajte komentar

Ukoliko imate teškoća sa radom vašeg web pretraživača, najčešći problem je usporen rad.

Uzrok moze biti nagomilana keš memorija. Naredni koraci pokazaće vam kako izbrisati keš memoriju na najlakši način u pretraživačima koji su najpopularniji.

Mozilla Firefox: princip je uglavnom isti za sve verzije ovog pretraživača. Otvorite pretraživač, kliknite na opciju Tools u meni baru, i izaberite Options.U narednom koraku izaberite Advanced stavku. Tu ćete imati četiri podkategorije (General, Network, Update, Encryption). Izaberite Network. Dobicete nove opcije, a ono šta vama treba je Cached Web Content. Desno od naziva opcije treba da kliknete Clear Now, sačekate par trenutaka i uspješno ste obrisali keš memoriju.

Google Chrome: u desnom gornjem uglu imate dugme sa nacrtanim ključem, kliknite na njega i dobićete padajući meni, izaberite Tools. Dobićete novi meni u kojem treba da izaberete Clear Browsing Data. U posljednjem koraku treba da otkačite opciju Empty the cache i potom kliknete na clear browsing data. Rifrešujte stranicu (ctrl+F5).

Opera: u gornjem lijevom uglu kliknite na dugme Opera. Iz padajućeg menija izaberite Settings nakon toga Delete Private Data. U novom prozoru izaberite Detailed Options ,otkačite opciju Delete entire cache i kliknite na Delete.

Internet Explorer: izaberite tools, pa iz narednog menija kliknite na internet options. Otvoriće vam se novi prozor. Pod stavkom Browsing history izaberite opciju delete, kliknite na delete all u narednom prozoru i vaš pretraživač će raditi brže i bolje, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *