Triglav: Rakovec smijenjen

Dodajte komentar

Nadzorni odbor najveće osiguravajuće kuće u Sloveniji Triglav je na sinoćnjoj sjednici prema neslužbenim informacijama razriješio predsjednika Uprave Matjaža Rakovca ili se s njim dogovorio o njegovom odlasku, izvijestio je ljubljanski Dnevnik.

Za v.d. prerdsjednika Uprave imenovali su dosadašnjeg člana Uprave Andreja Slapara. O Rakovčevom odlasku se u posljednje vrijeme nagađalo u slovenačkim medijima, prenosi Seebiz.

Triglav je zaključio prvi ovogodišnji kvartal s jednopostotnim padom bruto premije.

Prema tvrdnjama Dnevnika, Rakovcu se stavlja na teret skriveni sastanak  kojii je sredinom prošlog mjeseca u zagrebačkom restoranu Jarunski dvori, navodno, održao sa članovima Uprave Croatia osiguranja i lobistima američkog društva Patton Boggs. Potonji navodno zastupa interese najveće poljske osiguravajuće kuće PZU koja se interesuje za kupovinu najveće slovenačke i hrvatske osiguravajuće kuće, a ključna tema sastanka bila je privatizacija Triglava.

Triglav takođe ima probleme na Balkanu, a još uvijek nije došlo do planirane dokapitalizacije u visini 25 miliona eura sa strane Međunarodne finansijske korporacije IFC.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *