Pežo zatvara fabriku pored Pariza

Dodajte komentar

Francuski proizvođač automobila PSA Pežo Sitroen zatvoriće najkasnije u roku od godinu dana poslovne prostorije u pariškom predgrađu Medon-la Fore.

Zaposleni će biti premješteni u druga postrojenja, saopštila je uprava kompanije.

„U teškim ekonomskim okolnostima u kojima se kompanija nalazi, nameće se racionalizacija smještajnih kapaciteta, kao i prilagođavanje veličine prostora broju zaposlenih“, rekli su predstavnici kompanije u jutrošnjem razgovoru sa predstavnicima sindikata.

Kako prenosi AFP, automobilska kompanija predviđa da po hitnom postupku stavi na prodaju zgradu u Medon-la Foreu, gdje su trenutno smještene službe koje se bave kontrolom kvaliteta, inženjeringom i servisiranjem.

Početkom godine Pežo je najavio da namjerava da u cilju poboljšanja finansijske situacije nabavi dodatna sredstva od oko 200 miliona eura prodajom poslovnih prostora i zatvaranjem pojedinih filijala.

Prošle godine je na taj način kompanija uštedjela dvije milijarde eura.

U saopštenju se dodaje da zatvaranje poslovnice, otvorene 1980, ne povlači za sobom bilo kakva otpuštanja, jer će svi zaposleni biti premješteni najkasnije u prvoj polovini 2014. u postojeća predstavništva firme, prije svega u Puasiju i Veliziju.

„Radi se o običnom preseljenju“, naglašava uprava kompanije. Jednom broju zaposlenih biće ponuđen program dobrovoljnog napuštanja firme.

PSA, inače, planira da na osnovu dobrovoljnog odlaska, smanji broj zaposlenih u Francuskoj za 3.600 ljudi, ne računajući zatvaranje fabrike Olni-su-Bua, kao ni smanjenje proizvodnih kapaciteta u Renu, prenosi Capital.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *