“MedUNIQA Kamion zdravlja” nakon Podgorice u Nikšiću

Dodajte komentar

“MedUNIQA kamion zdravlja” posjetio je glavni grad Crne Gore, a u periodu od 10 do 19 sati, zahvaljujući predanom radu ljekara i medicinskog osoblja Kliničkog centra, sistematske preglede uradilo je oko 80 pacijenata, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me. 

Većina njih imalo je uredne nalaze, a dio građana je preventivne preglede iskoristilo kako bi se dodatno konsultovalo sa ljekarima o trenutnom zdravstvenom stanju, kao i o tome kako i na koji način da unaprijede svoje zdravlje. Manji dio pacijenata je nakon urađenih nalaza upućen na dalje konsultacije kod izabranog ljekara, i ljekara specijaliste.

Kompletan pregled u “Kamionu zdravlja” obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, spirometriju, analize krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatologa.

Nakon posjete Podgorici „MedUNIQA Kamion zdravlja” nastaviće turneju po Crnoj Gori u okviru koje će boraviti u Nikšiću na Trgu Slobode 21. maja, u Baru na Trgu Kneza Vladimira 22. i 23. maja. Posjetu Crnoj Gori „MedUNIQA Kamion zdravlja” završiće u Budvi na platou ispred zidina Starog grada 24. maja.

Futuristički izgled “MedUNIQA Kamiona zdravlja”, remek djelo, italijanskog dizajnera Luiđija Kolanija koje se otvaranjem obije strane pretvara u jedinstvenu mobilnu laboratoriju veličine 60 kvadratnih metara zaintrigiralo je pažnju većinu građana koji su se tokom dana zatekli na Trgu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *