Za uspjeh morate biti i malo ludi

Njujorški investitor Fred Wilson, suosnivač Union Squre Ventures-a, tokom karijere povukao je niz dobrih poslovnih poteza. Nedavno je svoja iskustva podijelio sa širom publikom, na TechCrunch-u u Njujorku, i otkrio kako smatra da dobar preduzetnik mora biti malo lud.

Govoreći o “ludosti” preduzetnika, Wilson je naglasio kako “ne želite psihopate, iako se i to događa” nego nekoga ko je “lud ali mentalno zdrav”.

“Kako bi stvari vidjeli drugačije morate biti malo drugačije ‘spojeni'”, izjavio je Wilson.

Kada je riječ o predstavljanju projekta potencijalnim investitorima, Wilson savjetuje da treba odmah preći na stvar. Najveću grešku preduzetnici će napraviti ako krenu da prepričavaju projekat “nadugo i naširoko”.

Njujorški investitor takođe upozorava da ne treba demonstrirati proizvod za koji niste sigurni da li će raditi. Preduzetnicima koji pokušavaju da privuku ulagače savjetuje da prije predstavljanja proizvoda ne pričaju o njemu 20 minuta. Proizvod treba pokazivati 20 minuta i ujedno objasniti o čemu se radi.

Kako biste bili efikasni i koncizni mnogo je bolje da umjesto prezentacije od 20 strana, predstavite samo jednu izvsrnu stranicu koja dobro objašnjava proizvod.

Investirao je u brojne tehnološke kompanije poput Twitter-a, Foursquare-a,Timblr-a koji će najvjerovatnije za milijardu dolara preuzeti Yahoo, na listi njegovih investicija našla se i Zynga, kompanija koja pravi kompjuterske igrice koje se igraju na društvenim mrežama.

Finansirao je i Kickstarter, kompaniju koja nudi alate za prikupljanje sredstava za kreativne projekte putem masovnog finansiranja donacijama malih iznosa, koji omogućavaju donatorima da na neki način budu dio projekta, prenosi B92.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *