Traži se rješenje za jedinu fabriku za preradu ribe u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Kompanija Ribarstvo može da izađe iz krize kroz privatno-javno partnerstvo, a Komercijalna banka iz Budve spremna je da pruži svu podršku budućem strateškom partneru, ocijenjeno je na sastanku u Savezu sindikata Crne Gore.

Sa sastanka, koji je održan na inicijativu sindikalne organizacije Ribarstva i granskog sindikata poljoprivrede, poručeno je da opstanak fabrike ne znači samo obezbjeđenje egzistencije za 60 zaposlenih i njihovih porodica, nego i Rijeke Crnojevića.

– Sastanku su prisustvovali generalni sekretar SSCG Zoran Masoničić, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, državni sekretar u Ministarstvu turizma Daliborka Pejović, predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević i predstavnici sindikalne organizacije i radnika Ribarstva – navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da se zaposleni u tom preduzeću nalaze u nezavidnom položaju, jer im se duže vremena ne isplaćuju zarade i ne uplaćuju porezi i doprinosi.

– Proces proizvodnje je zaustavljen mada postoji već razvijeno tržište na koje je moguće plasirati njihove proizvode – saopštili su iz SSCG.

Ističu da to nije prvi put da se tim povodom organizuje rasprava.

Dogovoreno je da se u narednih 15 dana ostvari komunikacija sa zainteresovanim strateškim partnerima iz zemlje i inostranstva, a učesnici

sastanka saglasni su da je privatno-javno partnerstvo model kojim se preduzeće može izvući iz krize.

Ocijenjeno je i da se resursi Skadarskog jezera ne koriste dovoljno.

– Ministarstvo poljoprivrede radi opsežnu studiju u okviru evropskih planova u koju će biti uključeno i valorizovanje resursa Skadarskog jezera – navodi se u saopštenju.

Prestonica Cetinje, kako je saopšteno, stoji na raspolaganju u pronalaženju partnera, uz garanciju da će proizvodnja biti pokrenuta.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *