Tenderska komisija prihvatila ponudu konzorcijuma za Novi duvanski

Tenderska komisija za privatizaciju Novog duvanskog kombinata, formalno je prihvatila ponudu konzorcijuma tri kompanije za kupovinu svih akcija Novog duvanskog kombinata, saopštio je Portalu Analitika predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

– Ponuda konzorcijuma je formalno-pravno ispravna, a u ponedjeljak počinjemo pregovore o zaključenju ugovora, naveo je Vujović.

Konzorcijum  koji čine Partner Company (Danilovgrad), Primat  (Užice) i Jaz Express (Budva)  ponudio je šest miliona eura za kupovinu svih akcija Novog duvanskog kombinata Podgorica.

Prema slovu ponude, konzorcijum je ponudio investicioni program za izgradnju fabrike u iznosu od 9,41 miliona eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV) u roku od 12 mjeseci i dodatnog investicionog programa u remont postojećih i kupovinu novih mašina, u iznosu od 1,5 miliona eura.
Prema najavama iz konzorcijuma, u novoj fabrici bi bilo uposleno do 150 zaposlenih”.

Prethodni tender za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju NDKP, koji je osnovan odlukom Vlade iz novembra 2011. godine, nedavno je poništen, jer dostavljena ponuda nije odgovarala tenderskim kriterijumima. Prijavljivao se konzorcijum na čelu sa danilovgradskim Krolingom i Zetagradnja, ali ponude su proglašene neodgovarajućim.
NDKP je 2012. završio sa gubitkom od 309.000 eura. Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 70 odsto dionica i Glavni grad Podgorica, koji ima 30 odsto akcija.

Check Also

Šta buduću vlast čeka u državnim komapnijama?

Novu Vladu čekaju i problemi u državnim kompanijama, jer sada stabilno posluju samo Elektroprivreda, Crnogorski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *