U Montenegro Airlinesu rekordne plate

Dodajte komentar

Vlada je juče zadužila javne ustanove i preduzeća u kojima država ima većinsko vlasništvo da usklade zarade menadžmentu tako da plata izvršnog direktora ne može biti viša od dvije prosječne u državi, a nižim menadžerima od jedne i po.

Sudeći po dokumentu koji je Vlada juče usvojila rekorderi po visini zarada u preduzećima sa većinskim državnim udjelom su rukovodioci u nacionalnoj avio-kompaniji.

Plata direktoru letačke operative na kraju prošle godine bila je 5.266 eura da bi mu na kraju marta ove godine „pala“ na 4.215, direktor operativnih službi imao je 5.000, a sada 4.593 eura, piše Pobjeda.

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa je u decembru prošle godine primio platu od 3.600 eura, dok je do marta tekuće godine njegova zarada smanjena na 3.320 eura, što je još uvijek preko tri puta više od zarade koju je preporučila Vlada.

Za izvršnim direktorom ne zaostaje mnogo ni njegov zamjenik sa zaradom od 3.280 eura u decembru prošle, odnosno od oko 3.000 eura u martu ove godine.

Direktor Sektora za obuku vazduhoplovnog osoblja trenutno prima platu od oko 3.300 eura, dok su i zarade preostalog rukovodećeg kadra nacinalnog avio prevoznika daleko iznad Vladinih preporuka.

Inače Montenegro Airlines već godinama posluje sa milionskim gubicima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *