Putničke agencije potpisale sporazum o saradnji

Dodajte komentar

Predstavnici udruženja putničkih agencija Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije, BiH i Albanije potpisali su danas u Beogradu Ugovor o saradnji, koji bi trebalo da doprinese stvaranju kvalitetnijeg turističkog proizvoda.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović rekao je da je potpisivanjem Ugovora postavljen čvrst temelj za uspješniju regionalnu saradnju i stvaranju kvalitetnijeg turističkog proizvoda i razvoja tematskih putovanja.

On je dodao da će jedan od važnijih ciljeva biti formiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji će se bazirati na razvoju održivog turizma i prekogranične saradnje zemalja potpisnica, saopšteno je iz hotelske grupe „Montenegro stars“.

„Hrvatska će preko nacionalnog Udruženja turističkih agencija biti nosilac tih programa, koji će biti finansirani iz fondova EU, kao i međunarodnih organizacija i država potpisnica“, objasnio je Radulović.

Iz „Montenegro starsa“, čiji je Radulović suvlasnik, saopšteno je da se osnovna ideja o saradnji nacionalnih udruženja turističkih agencija zasniva na zajedničkom djelovanju kroz projektne i razvojne aktivnosti u cilju razvoja turizma i agencijske djelatnosti u regiji i na tržištima država potpisnica.

Ideja je da se poslovnim odnosima i zajedničkom edukacijom razviju još kvalitetnija saradnja preduzeća iz zemalja regije. Među najvažnijim planovima je i da se u kratkom roku utemelje modeli nastupa i razvoja zajedničkih turističkih programa s ciljem plasmana i promocije na trećim tržištima Evrope i svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *