Predstavnici Crnogorskog Telekoma posjetili Montenegro berzu

U posjeti Montenegroberzi danas su boravili predstavnici Crnogorskog Telekoma AD Podogorica: Rudiger Šulc, izvršni direktor i Manfred Knapp, direktor finansija. Sa strane Montenegroberze sastanku su prisustvovali: Đorđe Đurđić, predsjednik Odbora direktora i Gojko Maksimović, izvršni direktor.

Glavna tema razgovora odnosila se na uspješnu dosadašnju saradnju kao i buduće zajedničke aktivnosti.

Iz Crnogorskog Telekoma smatraju da je poslovni ambijent u Crnoj Gori povoljan za nova ulaganja, ali i da bi trebalo poraditi na poboljšanju komunikacije između svih poslovnih subjekata.

Sa druge strane, prema riječima Đorđa Đurđića Crnogorski Telekom predstavlja najreprezentativniji poslovni model korporativnog upravljanja u Crnoj Gori koji bi trebalo da slijede i ostale kompanije čijim se akcijama trguje na Berzi.

Tokom posjete razmijenjena su i iskustva u pogledu daljeg razvoja crnogorskog tržišta kapitala, prije svega u cilju savladavanja svih problema sa kojima se danas tržište suočava.

Da podsjetimo, Mađarski Telekom posjeduje 76,53% akcija Crnogorskog Telekoma kojima se svakodnevno trguje i ujedno predstavlja jedinu telekomunikacionu kompaniju koja je prisutna na Montenegroberzi.

Check Also

Ovo je najprodavaniji autmobil na svijetu

Najprodavaniji automobil na svijetu prošle godine bio je Toyota Corolla sa 1.236.380 prodatih vozila koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *