Predstavnici Crnogorskog Telekoma posjetili Montenegro berzu

Dodajte komentar

U posjeti Montenegroberzi danas su boravili predstavnici Crnogorskog Telekoma AD Podogorica: Rudiger Šulc, izvršni direktor i Manfred Knapp, direktor finansija. Sa strane Montenegroberze sastanku su prisustvovali: Đorđe Đurđić, predsjednik Odbora direktora i Gojko Maksimović, izvršni direktor.

Glavna tema razgovora odnosila se na uspješnu dosadašnju saradnju kao i buduće zajedničke aktivnosti.

Iz Crnogorskog Telekoma smatraju da je poslovni ambijent u Crnoj Gori povoljan za nova ulaganja, ali i da bi trebalo poraditi na poboljšanju komunikacije između svih poslovnih subjekata.

Sa druge strane, prema riječima Đorđa Đurđića Crnogorski Telekom predstavlja najreprezentativniji poslovni model korporativnog upravljanja u Crnoj Gori koji bi trebalo da slijede i ostale kompanije čijim se akcijama trguje na Berzi.

Tokom posjete razmijenjena su i iskustva u pogledu daljeg razvoja crnogorskog tržišta kapitala, prije svega u cilju savladavanja svih problema sa kojima se danas tržište suočava.

Da podsjetimo, Mađarski Telekom posjeduje 76,53% akcija Crnogorskog Telekoma kojima se svakodnevno trguje i ujedno predstavlja jedinu telekomunikacionu kompaniju koja je prisutna na Montenegroberzi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *