Iako nepopularno povećanje PDV-a je nužno

Dodajte komentar

Neophodan je nastavak vođenja oprezne fiskalne politike i implementacije fiskalnih reformi, naročito povećanja PDV-a, koji predstavlja nepopularnu, ali nužnu mjeru, saopšzeno je nakon današnjeg sastanka ministra finansija Radoja Žugića i misije Međunarodnog monetarnog fonda MMF.

„Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u makroekonomskoj i fiskalnoj sferi, kao i stanje u bankarskom sektoru. Takođe je bilo riječi i o aktivnostima Ministarstva na pripremi prijedloga organskog Zakona o budžetu i fiskalnih pravila, kao i o uticaju eventualnog povećanja stope PDV-a na fiskalne performanse Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva finansija, prenosi CdM.

Žugić je delegaciji MMF-a prezentovao najnovije makroekonomske podatke, koji preliminarno potvrđuju izlazak iz recesije, kao i ostvarenje javnih prihoda koje je iznad plana.

Na sastanku se razgovaralo i o projektu izgradnje autoputa i najavama novih značajnih stranih direktnih investicija.

Delegacija MMF-a boravi u Crnoj Gori od 9. do 20. maja i tokom posjete je planirano održavanje brojnih sastanaka, sa predstavnicima Vlade, lokalnih samouprava, Centralne banke Crne Gore, a takođe i sa predstavnicima privatnog i bankarskog sektora. Zadnjeg dana Misije MMF-a, 20. maja, poslije završnog sastanka vezanog za politiku, javnosti će biti prezentovani zaključci Misije i njihova ocjena ekonomske situacije u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *