Crna Gora lider po broju korisnika mobilnih telefona

Dodajte komentar

Crna Gora je lider u regionu, pa i u svijetu kad je u pitanju rasprostranjenost mobilne telefonije, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović koji prisustvuje Svjetskom samitu o informacionom društvu ” WSIS Forum 2013” , koji se održava u Ženevi, prenosi CdM.

WSIS Forum 2013 predstavlja najveći svjetski godišnji skup sa preko 1.500 učesnika i više od 60 ministara, namijenjen razvoju ICT zajednice, koji ima za cilj pružanje podrške konkretnim koracima u cilju razvoja informacionog društva.

Na ceremoniji otvaranja Samita, Lazović je govorio o šansama koje Crna Gora želi da iskoristi u oblasti primjene ICT servisa, a sve u funkciji poboljšanja kvaliteta turističke ponude Crne Gore.

“Potpredsjednik Lazović je, između ostalog rekao, da je Crna Gora lider u regionu, pa i u svijetu kad je u pitanju penetracija mobilne telefonije. Posljednjih godina Vlada Crne Gore radi na stvaranju povoljnije klime za investiranje i razvoj ICT. Rezultati tih napora se ogledaju u investicijama u mobilne mreže i usluge i u njihovom rastu, što takođe utiče na visoku penetraciju korisnika mobilne telefonije”, ističe se u saopštenju MIDT-a.

Takođe, ističu u tom vladinom resoru, Lazović je ocijenio da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate na polju razvoja informacionog društva.

“Vizija moderne administracije u Crnoj Gori podrazumijeva upotrebu informaciono – komunikacionih tehnologija čime se, između ostalog, u znatnoj mjeri unapređuje pružanje javnih usluga uz povećanje demokratskog učešća i uključenja javnosti u procesu donošenja odluka i kreiranja politike”, rekao je on.

Takođe, potpredsjednik Lazović se sastao sa izvršnim direktorom i predsjednikom Internet korporacije za dodjelu imena i brojeva-ICANN, mr Fadi Chehadeom, gdje su razmijenjena pisma saradnje sa ICANN.

Drugog dana Samita, Lazović će govoriti na Ministarskom stolu o WSIS Forumu 2013. i njegovim ciljevima, kao i o viziji informacionog društva nakon 2015. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *