Hotel Piva i dalje zatvoren

Dodajte komentar

Hotel Piva, jedini objekat te vrste u Opštini Plužine, najvjerovatnije će i ovu ljetnju sezonu dočekati zatvoren, piše Dan.

Iz Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja je Pivu kupila prošle godine, Danu su kazali da trenutno razmatraju mogućnosti različitih vidova saradnje sa lokalnom upravom Plužina i tamošnjom turističkom organizacijom da objekat tokom ove sezone stave u funkciju, a da to ne urušava kvalitet usluga koje ta kompanija već tradicionalno ima u svojim objektima na primorju.

Plužinski hotel dio je istoimenog ugostiteljsko-turističkog preduzeća koje je uz stečaju već nekoliko godina, a Budvanska rivijera kupila ga je za 300 hiljada eura.

Iz stečajne uprave, ali i iz kompanije najavljivali su da će objekat biti rekonstruisan i otvoren još za prošlu setonu, što se nije dogodilo.

Iz Budvanske rivijere su objasnili da Piva nije ispunjavala osnovne tehničke karakteristike da bi bila funkcionalna, i da je neophodna rekonstrukcija kako bi hotel mogao primiti goste.

“Zbog toga je prvo urađena projektno-tehnička dokumentacija za osposobljavanje hotela po pravilniku o kategorizaciji objekata, i to kategoriji tri plus zvjezdica. Ponude za adaptaciju se kreću od 850 hiljada eura do milion eura, za šta trenutno nije moguće obezbjediti sredstva, a da to ne ugrozi likvidnost društva”, kazali su iz kompanije.

Hotel Piva radio je više od tri decenije dok, po zahtjevu podgoričke firme Carine koja je na berzi kupila akcije plužinskog preduzeća, prije tri godine nije uveden stečaj.

U UTP-u bilo je zaposleno oko 70 radnika,a svima je prestao radni odnos prije dvije godine. Iako je stečajna uprava prodala svu imovinu firme, radnici od juna prošle godine čekaju isplatu posljednje rate svojih potraživanja koja su bila u prvom isplatnom redu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *