Saopštenje Montenegroberze nakon održane Skupštine akcionara

Dodajte komentar

Danas je održana XXVI redovna Skupština akcionara Montenegroberze u čijem radu su učestvovali predstavnici 82% ukupnog kapitala Berze. Na Skupštini su od strane većine prisutnih predstavnika akcionara usvojene sljedeće odluke: Izvještaj o radu Berze za 2012, Godišnji račun i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za 2012, Izvještaj o radu Borda direktora i Odluka o računovodstvenom utvrđivanju gubitka za 2012, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me, a koje potpisuje Izvršni direktor Gojko Maksimović.

Za revizora za 2013. godinu izabrana je revizorska kuća KPMG.

Na današnjoj Skupštini je istekao mandat dosadašnjim članovima Borda direktora Montenegroberze, a za nove članove izabrani su: dr Milica Vukotić (dekan Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica), Jelena Radenović (direktorica Sektora za upravljanje korporativnim klijentima u Prvoj banci Crne Gore AD Podgorica), Đorđe Đurđić (zamjenik glavnog izvršnog direktora Atlas banke AD Podgorica), Aco Aleksić (izvršni direktor CG Broker-Diler AD Podgorica) i prof. dr Marko Backović (dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu).
Na Skupštini je konstatovano da je Montenegroberza prethodnu godinu završila sa gubitkom od 24.047€. Poslovni prihodi u prošloj godini iznosili su 154.864€, a rashodi 243.551€. Na toj osnovi Berza je prošlu godinu završila sa negativnim poslovnim rezultatom u iznosu od 88.687€. Finansijski rezultat Montenegroberze je prihvatljiv uzimajući u obzir sve okolnosti, prije svega finansijsko okružemke, u kojima je Berza obavljala svoju djelatnost tokom prethodne godine. Gubitak koji je iskazan bilansno na kraju godine, nastao je kao rezultat vanrednih rashoda, pa pozitivan rezultat iz redovnog poslovanja ohrabruje u pogledu ostvarivanja profita u narednim godinama.
Pad interesovanja za ulaganje na crnogorskom tržištu kapitala iskazan kako kroz nastavak trenda pada ostvarenog prometa i broja poslova, tako i kroz smanjenje broja učesnika i broja finansijskih instrumenata prisutnih na tržištu, uslovio je aktivniju ulogu Borda direktora ka animiranja svih struktura i učesnika na finansijskom tržištu u pogledu stvaranja ambijenta za očuvanje integriteta poslovanja i dalji razvoj tržišta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *