Zavala gotova dogodine, Polonski prodao biznis

Dodajte komentar

Radovi na turističkom naselju Dukljanski vrtovi na Zavali kod Budve biće završeni do kraja 2014. godine, najavila je grupa biznismena okupljenih oko Udruženja kupaca vila „Amia“, koju predvode Igor Peljuhno, Naum Emiljfarb i Igor Čapildin, pišu Dnevne novine.

Peljuhno je za DN kazao da je od početka oktobra 2011. do danas završena trećina kompleksa na području Zavale.

On je dodao da se radi o investiciji između 17 i 18 miliona eura, koja bi trebalo da bude završena do kraja 2014. godine.

– Ono što za ovu godinu mogu da najavim je otvaranje plaža Guvance i Tanga bič, ukoliko ih dobijemo na tenderu, a dali smo najbolju ponudu za zakup tih plaža, te osnovano očekujemo da ćemo ih dobiti, kazao je Peljuhno.

Najavio je i otvaranje šou ruma u kome će posjetioci moći da se upoznaju sa planovima, radovima i materijalima koji se koriste u investicijama ove grupe.

Ova grupa biznismena u protekle dvije godine uspjela je da kupi više od pola miliona kvadrata zemlje u Budvi, Svetom Stefanu, Miločeru, Kotoru, Kolašinu, kao i apartmansko naselje Dukljanski vrtovi na Zavali, pišu DN.

Prvi vlasnik i investitor na Zavari, Rus Sergej Polonski, vlasnik Miramax-a, prodao je svoj kompletan biznis. Polonski, koji je nedavno uhapšen u Kambodži, više nema imovine na Zavali, a prema pisanju ruskih medija svoje kompanije je prodao za 100 miliona eura.

Predstavnik Polonskog u Crnoj Gori, Vjačeslav Lejbman, koji je vodio radove na Zavali, na tadašnjem projektu Astra Montenegro, napustio je biznis i zaposlio se u državnoj firmi.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *