Ekskluzivnost za Ferrari važnija od profita

Dodajte komentar

Ferrari je tokom prošle godine ostvario rekordnu prodaju od 7,318 vozila, što predstavlja rast od 50 odsto u odnosu na 1991. godinu kada je izvršni direktor kompanije Luka di Montezemolo došao na tu poziciju.

Ferrari ipak ne juri primarno za profitom, već ekskluzivnošću, istakao je Montezemolo. Najveći izazov sa kojim se Montezemolo susreo na čelu Ferrarija je održavanje operativne marže na nivou od 15 odsto prihoda, ali ne kroz prodaju automobila, već njihovo prilagođavanje individualnim potrebama kupaca.

Izvršni direktor Ferrarija navodi da prodaja tokom 2013. godine za sada ide dobro i da je novi “LaFerrari” bio rasprodat i prije predstavljanja u Ženevi. Međutim, njegov fokus nije povećanje prodaje već ekskluzivnost brenda. Kompanija je proširila Ferrari Classiche radionicu u Maranellu, a takođe planira i otvaranje poslovnice u Kaliforniji, uz već planirani intenzivan program investicija.

Vodeći se time da su za izgradnju najboljih automobila neophodni i najbolji ljudi, zaposleni u Ferrariju pored brojnih nenovčanih naknada primili su i novčane naknade. Oko 3.000 zaposlenih ovog proljeća primilo je u proseku oko 8.500 eura, od čega je 4.000 eura bonus za produktivnost, dok 4.500 predstavlja podjelu profita, prenosi Bizlife.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *