Vinjak ide u svijet, nova flaša još uvijek tajna

Dodajte komentar

Nova, potpuno drugačija boca, od dosadašnje, očekuje se već sljedećeg mjeseca, kada će prve količine u izmijenjenom pakovanju krenuti za Francusku.

Ovim riječima, Zoran Bekrić, direktor “Rubina”, iz Kruševca, ocjenjuje odluku menadžmenta fabrike da vinjak, piće, na kojem insistiraju francuski stručnjaci iz destilerije “De la Tour”, uskoro dobije potpuno novu ambalažu, u kojoj će moći da putuje u svijet.

“Svi znaju da je vinjak jedan od nacionalnih brendova Srbije, da je visoko prepoznatljiv na tržištu u znanom pakovanju i da redizajn ambalaže zahtijeva našu izuzetnu opreznost. Sa druge strane, ako po kvalitetu možemo da pariramo najboljim svjetskim brendovima, zašto ne bi mogli i po ambalaži i pakovanju? Aprilska posjeta poznatih stručnjaka ima za nas veliki značaj i pomogla nam je da prelomimo sve dileme i krenemo da razmišljamo o vinjaku kao o vrhunskom proizvodu i za Srbiju i svijet.”

Naime, Andre Šrajner iz francuske destilerije “De la Tour”, impresioniran nedavnom posjetom kruševačkom proizvodjaču, rekao je, a mediji prenijeli, da se “Rubinov” Vinjak može svrstati medju četiri najbolja brenda na svijetu, a Ralf Cimerman, direktor kompanije “Salco” iz Švajcarske koja izmedju ostalih, distribuira Kurvoazije i Bakardi, naglasio je da za “Rubin” postoji prostor na svjetskom tržištu, jer je potrošnja takozvanih obojenih pića posljednjih godina u porastu. Da li to znači da će poslije redizajna boce i etikete vinjaka, ovo piće u luksuznoj ambalaži da krene najprije u Francusku, a zatim i ostale zemlje svijeta?

“Verujem da će novo pakovanje vinjaka, prije svega, obradovati naše dugogodišnje potrošače, a vjerujem i da će se dopasti i drugima, probirljivijim. Francuzi su se uvjerili zašto je domaći, srpski vinjak najprodavaniji u svojoj kategoriji, mi i dalje garantujemo za kvalitet i to da je u pitanju apsolutno prirodan proizvod, koji se pravi od groždja, bez vještačkih boja“, objasnio je Bekrić.

Jasno je da je izgled nove ambalaže vinjaka za sada tajna. Prema riječima Bekrića, dizajn, etiketa i oblik boce biće poput svjetskih i još nevidjenih oblika na našim prostorima. Ali, stare boce, neće nestati preko noći.

“Mi poštujemo i cijenimo naše potrošače i ne želimo ovakvim potezom da ih izgubimo da bi dobili neke druge. Zbog toga smo odlučili da, paralelno sa uvodjenjem novog dizajniranog vinjaka, nastavimo da distriburiamo i onaj u staroj, prepoznatljivoj ambalaži.”

B92.net

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *