Tojota utrostručila godišnji neto profit

Dodajte komentar

Japanski proizvođač automobila Tojota saopštio je danas da je neto profit u poslovnoj godini okončanoj u martu više nego utrostručen na 9,7 milijardi dolara, dodajući da i ove godine očekuje dobre rezultate.

Japanski gigant je tokom godinu dana, zaključno sa martom, zaradio 962,1 milijardu jena (9,7 milijardi dolara) u odnosu na 283,5 milijardi jena iz prethodne finansijske godine, a prihodi su istovremeno uvećani za 18,7 odsto na 22 biliona jena, prenosi agencija Frans pres.

Tojota dodaje da u tekućoj poslovnoj godini očekuje neto profit od 1,37 biliona jena, zahvaljujući snažnoj tražnji na ključnim azijskim tržištima i u SAD. Najveći svjetski proizvođač vozila navodi da su za dobre rezultate zaslužni faktori koji uključuju program uštede i slabljenje jena, zbog kog su japanski izvoznici poput Tojote konkurentniji u inostranstvu.

„Zabilježili smo rast prodaje u Sjevernoj Americi i Aziji“, naveo je predsjednik kompanije Akio Tojoda, dodajući da je u protekloj poslovnoj godini širom svijeta prodato 8,87 miliona automobila. Tanjugbiz.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *