Sajam ženskog preduzetništva

Dodajte komentar

Sajam ženskog preduzetništva održaće se u subotu 11.maja u hotelu Bijela Rada u Bijelom Polju. Sajam organizuje Ženska alijansa za razvoj iz Nikšića uz podršku USAID Projekta ekonomskog razvoja, sa ciljem da se  poveća vidljivost uspješnih preduzetnica sa sjevera Crne Gore.

NVO Ženska alijansa ističe da je važno skrenuti pažnju samim preduzetnicama na uslov bez koga nema napredovanja u ovoj oblasti je –  povezivanje, udruživanje i umrežavanje.  Dok vlastima na svim nivoima žele, kako kažu, da skrenu pažnju da žensko preduzetništvo u Crnoj Gori  nema sistemsku podršku iako  predstavlja značajan potencijal, prenosi Portalanalitika.

U zemlji u kojoj zvanična  statistka kaže da je procenat aktivnih preduzeća koja su u vlasništvu žena manji od 10%, neophodno je da Vlada preduzme sasvim konkretne mjere kako bi podržala razvoj ženskog preduzetništva.  Smatramo da samo mjere poput bespovratnih kreditnih linija za žene koje se bave preduzetništvom, ili uspostavljanje posebnog garantnog fonda za preduzetnice, može dovesti do napretka u  ovoj oblasti.  Ovo su inače mjere koje zemlje u regionu godinama primjenjuju i koje su dale vrlo dobre rezultate.

Sajam se organizuje u okviru projekta “Osnaživanje ženskog preduzetništva na sjeveru Crne Gore”, koju implementiraju NVO Ženska alijansa za razvoj  i Centar za preduzetništvo i ekonomski razvoj, uz podršku USAID Projekta ekonomskog razvoja.

Preko 30 preduzetnica sa sjevera Crne Gore je najavilo učešće na sajmu koji će biti otvoren od 09 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *