Krivokapić očekuje da mu Kavarić objasni kako će preuzeti ruske akcije

Dodajte komentar

Predstavnici Sindikata aluminijuma razgovaraće danas sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem i njegovim zamjenikom Draganom Kujovićem o zaključcima o Kombinatu aluminijuma, koje je Skupština usvojila prošle sedmice, kazao je Pobjedi predsjednik te sindikalne organizacije Rade Krivokapić.

Krivokapić je kazao da u Sindikatu očekuju objašnjenje kako će biti sprovedena skupštinska odluka koja im je „potpuno nejasna, koja nema jasnu odredbu kako preuzeti akcije od CEAK-a i riješiti problem snabdijevanja električnom energijom“.

On je rekao da se u Sindikatu nadaju da će dobiti odgovore od Ministarstva, navodeći da bi nesprovođenje skupštinskih zaključaka značilo zatvaranje Kombinata aluminijuma.

– Ako se Kombinat zatvori i mi izgubimo svoja radna mjesta, šta nam drugo ostaje nego ulica – naveo je Krivokapić.

Više, manje

Komentarišući medijske navode da je ruski vlasnik KAP-a, Centralno aluminijumska kompanija, povećala udio u Kombinatu, Krivokapić je kazao da ako je tačna ta informacija, ona može samo jedno da znači „da oni neće da se odreknu KAP-a i da vide šansu u kompaniji“.

– Samim tim vidimo to kao nešto pozitivno jer bi se očuvala naša radna mjesta i kompanija. Sigurno im ne trebaju akcije kako bi ugasili kompaniju, nego se nadamo da je ta kupovina vezana i za funkcionisanje KAP-a – rekao je on.

U Sindikatu, kako tvrdi Krivokapić, ne bi voljeli da se neko poigrava sa netačnim informacijama, jer je stvar jako osjetljiva, pogotovo za zaposlene koji žive od KAP-a.

Nije bilo promjena vlasništva

Menadžment Kombinata nije se oglašavao povodom medijskih objava o promjenama udjela u vlasništvu u kompaniji, koje su navodno ostvarili i Vlada i CEAC, pa sada imaju po 31,8 odsto akcija.

Sagovornik Pobjede iz kompanije, umjesto zvaničnog komentara, uputio nas je na sajt Centralne depozitarne agencije na kojem se vidi da nije bilo promjena u vlasničkoj strukturi u KAP-u.

Na sajtu CDA, u spisku deset najvećih kompanija, navodi se da Vlada i CEAC u KAP-u imaju po 29,38 odsto akcija, Minerals Euro-Asia Limited 15 odsto, dok se ostatak dionica odnosi na kastodi račune i ostale akcionare.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *