Dojče telekom potvrdio prognozu za 2013.

Dodajte komentar

Njemački telekomunikacioni gigant Dojče telekom potvrdio je danas prognozu za 2013, i saopštio mješovite rezultate iz prvog kvartala.

Profit prije odbijanja kamata i poreza pao je za 4,3 odsto na godišnjem nivou na 4,29 milijardi eura u prva tri ovogodišnja mjeseca, blago nadmašivši očekivanja analitičara koji su učestvovali u anketi agencije „Dow Jones NewsWires“, prenijela je agencija Frans pres.

Prihodi su istovremeno smanjeni za 4,5 odsto na 13,78 milijardi eura, što je nešto lošiji rezultat u odnosu na prognoze analitičara. Neto profit je, sa druge strane, uvećan za 3,5 odsto na 564 miliona eura, mada su analitičari očekivali zaradu od 600 miliona.

Kompanija navodi da je broj pretplatnika njene američke filijale T-Mobajl porastao prvi put u posljednjih 15 kvartala. Firma je u SAD u periodu od četiri nedjelje prodala 500.000 iphone-a.

„Riješili smo neke velike probleme, od kojih je najveći bio broj pretplatnika u SAD, koji je konačno u porastu“, rekao je predsjednik upravnog odbora Dojče telekoma Rene Oberman. Tanjugbiz.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *