Kako do zaradite na internetu?

Dodajte komentar

Ako ste kreativni i preduzimljivi, novac možete da zaradite i ne izlazeći iz kuće – preko interneta, piše 24 sata.

Oni čije su ambicije da zarade do nekoliko stotina eura mjesečno, na internetu mahom prodaju nakit ili garderobu, a oni s većim apetitom ulažu u sopstveni sajt u nadi da će vremenom razviti vrlo unosan biznis.S. P. (34) iz Beograda po završetku studija nije mogao da se zaposli pa je odlučio da novac koji je imao na računu uloži u sopstveni sajt.

“Sajt nisam umio sam da napravim, pošto po struci nisam programer, i to me je koštalo 500 eura. To je bio jedini trošak, a onda je bilo na meni da se pobrinem da napravim zanimljiv sadržaj i privučem čitaoce. Nudio sam savjete o tome kako urediti baštu, koje radove po kući možete da obavite sami, da ne angažujete majstora, razjašnjenja oko poreza… I ljudi su čitali”, priča sagovornik 24 sata.

Kako kaže, istovremeno je napravio i stranicu na Fejsbuku i poslao svim prijateljima molbu da je lajkuju. Riječ se pročula i sajt je postao prilično posjećen.

“Da bih bio atraktivan za oglašivače, bilo je neophodno da im budem “prepoznatljiv”, tako što će moj sajt biti prvi koji će se pojaviti u listi ponuđenih kad određene reči kucaju u “Gugl” pretraživaču. To je tek naporan posao, jer zahtjeva da svaki dan ubacim na sajt novi tekst, kako bih podsjećao “Gugl” da sam aktivan”, navodi on.

Dobra pozicija sajta, donijela je i oglašivače, navodi S. P. čiji mjesečni prihodi sada, kako kaže, “imaju šest cifara u dinarima, ili četiri u eurima, koliko zarađuju i menadžeri u pojedinim firmama”.

Poslednjih godina opšti je hit zarada na Jutjubu na osnovu pregleda vaših video snimaka. Jutjub vam daje od dva do pet dolara na 1.000 pregleda video-snimka.

Na primjer, naša aktuelna pjesma za Eurosong na ovom sajtu ima 416.756 pregleda, pa bi Jutjub donirao osobi koja je postavila ovaj video od 833 do 2083 dolara. Naravno, uslov je da osoba koja postavlja video-snimak ima autorska prava na snimak ili ima dozvolu za korišćenje tuđeg video-materijala. Međutim, ovaj vid zarade zvanično još uvijek nije dostupan u našoj zemlji.

Skromnu zaradu možete da ostvarite i ako se učlanite na neki od sajtova koji plaćaju svaki klik na reklamu, učešće u promocijama ili popunjavanju anketa. Ako ste aktivni na više ovakvih sajtova istovremeno, imaćete stalan izvor prihoda.

Registracija na takvim portalima je besplatna, a funkcionišu tako što skupljate poene za klik. Obično morate na tom linku i da se zadržite 30 sekundi. Na primjer, za svaku anketu koju popunite dobija se od 100 poena pa naviše, zavisi od dužine. Kad se nakupi 2.000 poena, možete da tražite isplatu u dinarima na svom računu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *