Barozo: EU da prihvati demokratsku debatu ili propadne

Evropska unija mora da prihvati demokratsku debatu ili će san o integraciji kontinenta propasti, upozorio je danas predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Ozbiljna EU ne može postojati bez zrele demokratske debate. Bez obzira na to koliko je teško umiriti građane u vrijeme krize i objasniti često tehničke i veoma nepopularne mjere, ne postoji druga opcija u demokratiji, insistirao je predsjednik Komisije, a prenosi agencija Frans pres.

„Evropa će biti otvorena i demokratska, ili će propasti. Nećemo se izvući sa polovičnim rješenjima i polovično integrisane institucije neće više biti dovoljne“, smatra Barozo.

Predsjednik Komisije kritikovao je, kako kaže, „Bermudski trougao“ nesmotrenosti privatnog sektora, pretjerane potrošnje javnog sektora i ekonomske nedjelotvornosti u Evropi, napominjući da lideri EU moraju da se suoče sa tom realnošću, ili će se ona nemilosrdno suočiti sa Evropom. Tanjugbiz.rs

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.