Tražite ime za svoju firmu? Razmislite o ove tri stvari

Dodajte komentar

Razmišljate o idealnom imenu za vaš start-up? Prije nego što krstite vašu uzdanicu dobro razmislite jer koliko god se jednostavno činilo, dati ime kompaniji nije nimalo lako. Emily Heyward, čelnica strateškog odjeljenja kompanije za brendiranje Red Antler iznijela je tri jednostavna principa na koja biste trebali obratiti pažnju, koje prenosi Poslovni.hr.

1.  Jednostavnost

Prilikom odabira imena potrudite se da ono bude neutralno, pamtljivo, jednostavno za izgovor te bez ikakvih negativnih konotacija ili ograničenja. Obratite pažnju i da ime ne nalikuje onom konkurentske firme.

Ime kompanije zamislite  kao prazno slikarsko platno koje će biti ispunjeno u skladu s vašim ključnim porukama i iskustvom samog proizvoda ili usluge.

“Ne zamarajte se idejom kako ime mora jasno izražavati sve čime se vaša firma bavi, budući da su šanse da to uspijete sa samo jednom riječi vrlo male”, kaže Heyward.

2. Vlasništvo

Posjedujte ime vaše kompanije. Doslovno! Konkurencija start-up firmi je velika i kako biste zaista posjedovali vaše ime, morate posjedovati i URL adresu. Mnoga potencijalna imena firmi nikad ne zažive zbog činjenice da je URL adresa koja sadži ime već zauzeta.

3. Dobar utisak

Ostavite dobar utisak. Razmislite o firmi koju želite pokrenuti i uvjerite se kako ime odgovara poruci koju želite poslati. Možda djeluje očigledno, no za svaki slučaj pripazite da ozbiljnu stvar ne nazovete šaljivim imenom i obratno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *