Na budvanskoj rivijeri sve više turista

Dodajte komentar

Na budvanskoj rivijeri, od Jaza do Buljarice, u četvrtak, boravilo je više hiljada turista. U hotel „Maestral“ italijanski turisti već godinama dva puta nedjeljno stižu čarter letovima iz Barija i Napulja.

– Sve je više gostiju iz Srbije, gdje smo već imali uspješnu promociju – potvrdio je menadžer „Maestrala“ Marko Vujović, piše Pobjeda.

Osam soba u renoviranom hotelu „Miločer“, 50 apartmana na Svetom Stefanu rezervisano je za goste iz Hrvatske i Amerike.

Iz Njemačke je prošle godine na budvanskoj rivijeri ljetovalo 32.500 gostiju. Ostvarili su 185.000 noćenja. Iz Berlina su i ovog ljeta planirani čarter letovi, a TO Budve najavljuje da su njemačkim turistima posebno interesantne vožnje brodićima do Boke.

Sa „uzletišta“ na Brajićima prije dva dana počela je sezona atraktivnih panoramskih letova paraglajdima. Osam iskusnih  paraglajderista poletjelo je prvi put ove godine i bezbjedno se spustilo na prostranu bečićku plažu. U njihovoj vještini i atraktivnosti letova uživali su brojni turisti, gosti bečićkih hotela. Narednih dana turistima će biti ponuđena mogućnost specijalnih tandem-letova sa licenciranim pilotom paraglajderom.

– To je nezaboravan i jedinstven doživljaj, sa fantastičnim pogledom na morsku obalu i planine iznad Budve – kaže inžinjer Miodrag Vuković.

Guvance za specijalne goste

Plaža Guvance, kod apartmanskog naselja na rtu Zavala, ubrzano se uređuje, nakon što je pune tri godine bila zatvorena. Otvoriće je 10. juna modni kreator Roberto Kavali. Iste večeri, ispred zidina Starog grada biće organizovana revija ovog modnog maga.

U „Slovenskoj plaži“ 750 gostiju

Prvog maja u Turističko naselje „Slovenska plaža“ stiglo je 200 turista, a u četvrtak još 550 iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza – potvrđeno je Pobjedi na glavnoj recepciji.

Dio gostiju tokom dana odmarao je na hotelskom bazenu. Turističko naselje „Slovenska plaža“ ima 1.985 ležaja u sobama i apartmanima sa tri i četiri zvjezdice. Svojom arhitekturom i ambijentom predstavlja turistički grad u malom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *