Lovćen osiguranje ostvarilo dobit od preko dva miliona eura

Dodajte komentar

Poslovna Grupa Lovćen osiguranja ostvarila je tokom prošle godine dobit od 2.276.183 eura, saopšteno je tokom održavanja osamnaeste redovne sjednice  Skupštine akcionara “Lovćen” osiguranja AD – Podgorica, kojom je predsjedavao Radenko Purić, izvršni direktor Lovćena.

“Na Skupštini su donesene sve odluke o usvajanju izvještaja o poslovanju, aktuarskih i revizorskih izvjestaja u 2012. godini. Ovlašćeni aktuar i nezavisni revizor dali su pozitivno mišljenje o poslovanju Društva u 2012.godini”, ističe se u saopštenju.

Ovo konkretno znači da je u okviru poslovne grupe Lovćen ( koju čine: Lovćen osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja AD i Lovćen auto AD), po lokalnoj regulativi ostvaren neto poslovni rezultat od 2.276.183 eura.

“Ovakav rezultat je, proizvod kombinovanja snažnog kadrovskog potencijala i savremene tehnologije poslovanja, okrenute prema zahtjevima tržišta. Na taj način uspjeli smo da zadržimo i dugoročno ovjerimo snažnu lidersku poziciju na našem tržištu”, kazao je Purić.

Skupština akcionara konstatovala je da Odboru direktora prestaje mandat i ponovo  imenovala dosadašnje članove Odbora direktora, Matjaža RakovecaBenjamina JošaraUroša Ivanca za članove Odbora direktora, shodno prijedlogu većinskog vlasnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *