Atlas banka sa Arapima preuzima jednu srpsku banku

Dodajte komentar

Crnogorska Atlas banka planira da se vrati na srpsko bankarsko tržište preuzimanjem neke od banaka, a najviše je zainteresovana za JUBMES banku, izjavio je sinoć vlasnik te grupe Duško Knežević.

“U fazi smo istraživanja. Najviše nas zanima JUBMES banka, ali u igri je nekih šest- sedam banaka, i najvjerovatnije ćemo sa našim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ući u to”, rekao je Knežević novinarima na promociji usluga Atlas grupe, prenosi Bizlife.

On je precizirao da bi od neka od banaka koje su u krizi mogla da dođe u obzir za preuzimanje, i da to nisu nužno banke sa većinskim državnim vlasništvom. Prema riječima Kneževića, Atlas grupa je prošle godine radila dublju analizu banaka na srpskom tržištu, i do preuzimanja neke od njih moglo bi da dođe u narednih nekoliko mjeseci.

“U budućnosti Atlas banka ima u planu da očvrsne svoje prisustvo u regionu kroz otvaranje predstavništva banke na Kosovu i Metohiji, kao i povratkom na srpsko bankarsko tržište ulaskom u vlasničku strukturu jedne od lokalnih banaka”, rekao je on.

Knežević je podsjetio da su “u jeku privatizacionog procesa u Srbiji strani investitori prepoznali poslovnu vrijednost i potencijal koji je objedinjavala Atlas banka”, i u maju 2005. godine jedna od vodećih grčkih bankarskih grupacija – Piraeus banka, postala je većinski vlasnik i partner Atlas banke u Srbiji.

Atlas banka sada u Srbiji ima samo predstavništvo. Atlas grupa obuhvata tri banke – Invest banku Montenegro, Atlas banku Montenegro, Atlas banku Moskva, dva predstavništva – jedno u Srbiji i jedno na Kipru, i investicioni fond.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *